AC Panda Priser

Normalt er dyr til zoologisk have noget man køber og betaler engang. Men sådan er det ikke med pandaen, der findes omkring 1500 pandaer i hele verden, og langt største delen lever i Kina. Derfor har den Kinetiske regering valgt ikke at sælge pandaer på traditionel vis. Da Kina er stort set ene leverandør af pandaer på verdens markedet, betemmer de hundrede procent pris og vilkår for anskaffelsen af pandaer. Dette betyder at pandaer er noget man lejer af Kina, på nærmest urimelige betingelser. Hvis den Panda du har lejet til din Zoo f.eks. får unger ejes disse Panda unger også af Kina, hvilket selvfølgelig betyder at du også skal betale en betydelig sum for disse.

Disse høje priser skyldes blandt andet at Kina tidligere har benyttet Pandaens symbolske værdi i diplomatiske situationer. I årende mellem 1958-1982 forærede 23 pander væk, og dette har givet pandaen en stor symbolsk værdi. Panda diplomati benyttes også i dag, men i meget mindre grad og det er også muligt at leje pandaer. Men fordi de ikke benyttes så meget i diplometiske situationer længere kan pandaer også anskaffes for meget mindre summer end dem der er nævnt i vores prisliste. Men alt dette afhænger af den diplomatiske situation som landet er i, og hvordan det generelle forhold til Kina er.

Udover disse urimelige anskaffelses betingelser og høje priser som den Kinetiske regering sætter, skal en Panda også fodres. I Georgia har Atlanta zoologiske have et hold på 6 mand, til at indsamle bambus fra over 400 privat personer som dyrker bambus i baghaven. Det er svært at sætte pris hvad det vil koste at dyrke denne bambus, det afhængig både af klima, årstid og de pandaer man skal fodre. I Atlanta forsøgte man også at dyrke bambus på en farm, ligesom mange andre zoologiske haver gør det. Men da pandaerne ikke ville æde det, blev man tvunget til at finde bambus andre steder, hvilket helt sikkert ikke er billigere.

Prisliste

Disse priser er de ikke helt præcise, og kan variere meget fra land til land, pga. af de politiske forhold til Kina.

Årlig afgift
2.000.000 USD pr. styk (Mindst 2).
Kontrakt længde
10 år.
Pris for fødte unger
600.000 USD pr. styk.

Kilde