Analyse af JP og BT

Analyse af Jyllandsposten og BT af Anders Ø, Mike K og Jonas J.

Indholdsfortegnelse

Forsiden

Jyllandsposten

Jyllandsposten har valgt at bringe nyheden om konsulat afbrændingen i beirut.

Aktuallitet
Vi mener nyheden er aktuel fordi den handler om nogle demonstrationer med Danmark og Jyllandsposten, pga. nogle tegninger.
Væsentlighed
Nyheden er interessant fordi det er de danske ambassader og fordi Jyllandspostens læser har set tegningerne. Desuden er det en stor aktuel diplomatisk krise.
Identifikation
Vi kan identifisere os med nyheden, fordi der er tale om et dansk konsulat, og vi har tidligere hørt om flag afbrændinger og demonstrationer mod Danmark. Dog kan vi ikke identifisere os med aktørende.
Overraskelsen
Afbrænding af et konsulat i Beirut.

BT

BT har valgt i mangel på gode historier valgt at mene at Bush og Blair har valgt at svigte os i et taktisk spil.

Aktualitet
Den er aktuel fordi hverken Bush eller Blair har erklæret deres støtte til den danske politik.
Væsentlighed
Den er væsentlig fordi vi er allierede med Bush og Blair i en koalision i Irak krigen. Derfor mener BT at vi har krav på moralsk støtte.
Konflikt
Den rummer en konflikrt i og med at Bush og Blair nok gerne vil vil hjælpe Danmark men samtidig vil de ikke skabe splid.
Overraskelse
Vi er i en diplomatisk krise og vores allierede støtter os ikke.


Stof områder

Jyllandsposten

Sektioner

 1. Hoved
 2. Erhverv og økonomi
 3. JP Århus
 4. Sport

Stofprioritering

Høj prioritet
 • Focus: mohammed tegningerne
 • Århus lokal nyheder
 • Sporten
Lav prioritet
 • Meninger
 • Udland
 • Indland
 • Kultur

BT

Sektioner

 1. Hoved
 2. Film og TV
 3. Sport

Stof prioritering

Høj prioritet
 • Muhammed krisen
 • Sport
 • Film og TV
Lav prioritet
 • almindeligt sladder

Leder

Jyllandsposten

Jyllandspostens leder, handler om Muhammed tegningerne, og den ballade der har fuldt med dem. Vi synes at de forholder sig meget objektivt til emnet, og ikke ligefrem kommer med meninger om det, istedet konstatere de mere situationen og forholder sig politisk objektive til emnet.

BT

Lederen i BT forholder sig dog til emnet ved at komme ud med siner holdninger. Han mener fx ikke at man må dømme alle muslimer, fordi der er nogle som laver ballade.

Layout

Jyllandsposten

Jyllandsposten har et stort billede med stor rubrik på forsiden som blik fang, derudover har de en tekst med overskrifter for dagens store historier. Jyllandsposten har ca. en stor historie pr. side og de har ofte store billeder og rubrikker. De bruger en fin spalte størrelse og bruger den samme gennem hele avisen. Det står tydeligt øverst på alle sider hvad de handler om og Jyllandsposten formår at holde en gennemgående stil. Den eneste fejl vi kan finde er at de har glemt at bruge en Sans Serif til rubrikker, de har nogle enkelte rubrikker med Sans Serif.

BT

BT har på forsiden et stort billede med rubrikken skrevet hen over. På billedet er der tilføjet 2 mindre billeder af hovedpersonerne i historien. De har ikke nogen oversigt over indholdet i avisen på forsiden. Generalt bruger BT store billeder i avisen og tosiders historier. De holder en samlet stil gennem hele avisen, men de mangler information på siderne om hvilke emner de omhandler.

Artikel analyse

Jyllandsposten - Anders' priser

Artiklen er en informerende og handler om at filmen Adams Æbler har modtaget 4 Robert priser. Forfatteren/journalisten forholder sig objektivit begivenheden.

BT - Vi elsker "Adams Æbler"

Artiklen er informerende og orienterende og den handler om at filmen Adams æbler, der har modtaget fire Robert priser, for blandt andet årest danske film. Forfatteren/journalisten har valgt at skrive en positiv tekst hændelsen og Adams æbler, men forfatteren/journalisten forholder sig også 100% objektivt til emnet.