Analyse af apple.dk

Billede:Icon_kom-it.png
Kom/IT

Dette er en artikel der er relateret til faget kom/it.

Indholdsfortegnelse

Design

Designet på apple's danske hjemmeside er meget brugervenligt, hovedmenuen er øverst, og nedenunder er undermenuen. For at vise hvilken menu man har valgt, er der blevet brugt en sort linje til at adskille de inaktive knapper fra undermenuen, mens den aktive knap ikke er fremhævet ved at der ikke er nogen sort linje. De aktive knapper har også andre farver, for eksempel er "Mac OS X" knappen og undermenuen sort når man har valgt den. Der kunne godt være lavet en søgemenu i toppen i stedet for bunden, samt eventuelle tilbagetrækninger skulle have haft en tydligere skrifttype og skriftstørrelse.

Menuen

Apple har en smart og køn menu,men man bliver nemlig nød til at hente en hel side bare for at se underemnerne til et punkt, desuden er den forholdsvis tung.

Brugervenligheden

Apple's brugervenlighed er nem og overskuelig (hvis man forstår den, altså især hvis man har erfaring med internettet.) Opbyggelsen er en overmenu også en undermenu og påsiden har du også en lille menu så du kan læse meget om forskellige ting omkring apple's produkter.


Første indtryk af apple var for mig, og vil tro den også var sådan for andre, "WOW, FLOT!", som sagt er det en ting side med mange billeder ( ikke mange animationer ) det betyder en dårlig loadtid på dårlige forbindelser.


Hvis vi bevæger os ind i shoppen er brugervenligheden endnu bedre. alle produkterne er samlet på midten af siden med billeder så man kan se hvilke produkter de sælger. samtidig er der en side-menu hvor man igen kan vælge produkterne og tilbehør igen.


Når man bevæger sig rundt på siden, vil man hurtigt/nemt komme ind på en side med engelsk tekst eller komme ind på den engelske side, i addresselinjen, apple.com/dk kan vi også se at det er en international side med en dansk underside. Hvis man for eksempel går fra forsiden til udvikler siden, bliver man sendt ind på den engelske udvikler side developer.apple.com/, hvis man så går tilbage til for eksempel vis "hardware" kommer man ind på den engelske side om apples hardware.


Alle tekst links er markeret med farven blå og understregning, med mindre man er på en side med billeder (for eksempel Hardware -> iBook) så vil liksene ikke være markeret men vil stadig mene de fremstår som klikbare. På apples forside kan man også se deres nyeste produker med billeder hvor billederne er klikbare og vil føre en til en nærmere beskrivelse af produktet.


Mit indtryk er at apple side er brugervenlig for den erfarne bruger og apple's målgruppe netop er den erfarne.


Pros

 • Siden har et gennemgående tema på alle sider og undersider.
 • Billeder på shoppen.
 • Er nem og overskueligt (især for den erfarne bruger).
 • Godt førstehånds indtryk

Cons

 • Tung side
 • Hvis man skal finde en side som for eksempel udannelses shoppen skal du kende siden.
 • Man kan hurtigt komme ind på den engelske side eller en side med engelsk tekst.

W3C Standarter

Apple overholder ikke w3c standarterne, vi har dog ikke haft nogen problemer med at åbne apple.dk i Internet Explorer, Firefox, Safari og konqueror. Men problemer kunne let opstå i andre browsere. Specielt i kommando linie browsere, som Links og Lynx.

 • Dårlg loadtid (Tung side).

Husk til næste gang

 • Mere begrundelse (så man redegør for siden)
 • Gå mere i dybden
 • Bruge flere fag udtryk


ellers godt.