PA Blog

Vores blog i projektet istedet for en almindelig dagbog.

Indholdsfortegnelse

Opstart af projektet - 26 April

Idag fik vi godkendt vores problem formulering. Vi startede derfor med selve projektet. Det første vi gjorde var at gøre op med os selv hvordan det webbaserede system skulle se ud. da vi havde lavet en skitse startede Klaus med at fremstille den grafiske brugerflade. Jonas fandt diagrammer over den del der er mellem serveren og den 230V enhed vi skal tænde, og afleverede en liste over de komponenter vi skulle bruge. Efter efleveringen begyndte Jonas at programmere kernen af systemet. René lavede research og undersøgte hvilke andre produkter der er på markedet.

Opsætning af server - 6 til 7 Maj

I går, i nat og i dag har vi arbejdet på at sætte en Ubuntu webserver op. Vi startede ud med mange hardware problemer, ødelagte netkort og dårlige ram, hvilket tog tid at fejlfinde. Derefter lykkedes det os at sætte servereen op med software raid, dvs. installere og konfigure systemet, helt uden brug af grafsik brugerflade. Derefter skaffede vi os adgang til hardware fra php, og lavede en Ajax webservice der kunne kommunikere med printerporten, dette inkludere omregning mellem talsystmer. vi fik også fremstillet det grafiske interface til hjemmsiden som gjorde det mere enkelt at tænde og slukke for printerporten. derudover fik vi loddet og testet vores dioder.

Søgen efter komponenter - 10

Efter at have snakket med Nick, elektronik lærer, om hvilke komponenter vi skulle og kunne bruge fandt han nogle til os. Det viste sig dog hurtigt, ved et kig på relæet, at de ikke kunne klare den ønskede spænding og derfor ikke kunne bruges. De kunne kun holde til 125VAC og da vi ønskede at benytte 220VAC, er det tydeligt at se at den ikke vil kunne holde til vores "forsøg" eller projekt. Vi fik derfor fat i Klaus, som også har kendskab til elektronik, og det lykkede os at få 2 kæmpe bestillingsbøger. Disse bøger var dog også på intetnettet hvor vi havde mulighed for at søge. Men desværre, selv efter 3timers søgning havde vi stadig ikke fundet noget brugbare komponenter. Vi blev derfor enige om at det var lektien til næste gang, så vi kan komme igang med produktet.

Bestilling af komponenter - 17 maj

Da vi brugte omkring 3timer sidst på at finde de rigtige komponenter, besluttede vi at det var lektien til idag. Jonas havde oprettet en tråd på eksperten og fået lidt hjælp og vi have i samarbejde fundet de helt rigtige komponenter. vi var altså klar til at bestille og dette var også det første vi gjorde. Der efter brugte vi resten af dagen på at skrive på rapporten, hvilket vi efterhånden er godt igang med.

Produktion af produkt - 24. maj

Det var idag dagen hvor vi skulle aflevere produktet. Efter at have brugt 3timer sidst, uden rigtigt at komme videre, var vi alle fast besluttet på at få lavet et færdigt produkt denne gang. Vi havde som sagt, sidste onsdag bestilt nogle komponenter vi vidste 100% fungerede men da vi mødte idag fik vi os noget af en overraskelse. De komponenter vi havde bestilt var ikke dem der lagde foran os, og det viste sig at det relæ vi havde fået ikke kunne klare den opgave vi ville have det til. Vi fik derfor fat i en lærer, da vi jo skulle aflevere produkt idag og p.t. ikke havde nogen mulighed for det. Det vidste sig, efter at have snakket med læreren, at der var nogle komponenter der passede, på skolen og de havde åbentbart været der under hele projektet. Efter at have fået komponenterne gik vi straks igang med at samle dem på et stk. hulprint. Denne del tog ikke alverdens tid og ikke megen tid efter kunne vi tænde en 60W pærer via. systemet. Nu havde vi altså et færdigt produkt, men eftersom vi havde ca. 30min tilbage valgt vi at udvide produktet så vi kunne tænde 2 enheder istedet for 1. Det tog ca. 15min. og vi brugte de sidste 10min. på at teste systemet. Til vores "held" virkede det hele og vi kunne nu, via. vores klient, gennem serveren, tænde for 2 stks. 60W pærer.


Da produktet nu virker valgte vi at aflevere. vi har altså ikke lavet nogen boks eller anden desgn eller sikkerheds mæssige ting på produktet.

Skrivning af rapport - 31. maj

I dag koncentrerede vi os meget om vores rapport, hvor vi prøvede på at få lavet os et overblik over hvad vi manglede og hvad vi havde. Der blev hovedsagligt skrevet på vores produkt, altså dokumentation til det og hvordan det fungerede. Der blev også skrevet færdig på nogen af de løse ender vi havde.

Færdiggørelse af Rapport - 7 juni

I dag var dagen hvor vi skulle aflever, men vi manglede stadig en okay stor del da vi startede i dag. Men vi påbegyndte et effektivt sammarbejde og vi fik hurtigt lavet det vi manglede, noget af det vi manglede var vores teknologi evaluering og 100% færdiggøring på de løse ender vi ellers havde i forskellige afsnit. Da vo var færdige med det hele læste vi korrektur på det hele hvor vi fik fundet en del stavefejl og sådan.