PA Formål med lysstyring

I følgende afsnit vil vi forsøge at forklare hvad man kan bruge lysstyring til, og hvad ideen med lysstyring er.

Formål med lysstyring generelt

Formålet med lysstyring generelt er at gøre lyset mere intelligent. Det kunne f.eks. være at man gerne ville have lys der reagerede på vejret, eller noget der var mere energi sparende. Det kunne også være at man havde brugt for lys, der kunne tænde og slukke når man havde lyst til det. Der er jo heller ingen begrænsning for hvad man kan styre, nu arbejder vi med lysstyring, men kune fantasien sætter grænsen for hvad du kunne erstatte pæren med, man kunne f.eks. bruge et system til at styre vandingen af en golfbane. Generelt vil formålet med lysstyring ofte være at lave styringen mindre manuel og mere intelligent, hvad enten man vil spare energi eller på anden måde vil have lyset til at indstille sig selv automatisk. Det kunne f.eks. være interessant i et industrielt drivhus, her ønsker man måske ikke at spare energi, men istedet for at tænde det hver aften, kunne man måske tænke sig en kontakt, der tænder når der går en sky for solen.

Muligheder med lysstyring

Der er mange steder hvor man kunne bruge lysstyring, vi kan slet ikke komme tæt på at nævne dem alle, men vi kan nævne nogle enkelte eksempler:

Sommerhus
Tænd for varme, kaffemaskine og lyset før du eller dine gæster ankommer.
Industrielle drivhuse
Tænd for lyset om natten eller når der går en sky for solen.
Offshore etableringer
Tænd for lyset på offshore vindmølle, eller tving en server til genstart i din offshore cluster (Nogen mennesker bruger offshore servere, server placeret i internationalt farvand, til hoste indhold der ligger på kanten af lovgivning).
Private husstande
Sluk for alt lys, når alle beboerne har forladt hjemmet.

Muligheder med vores produkt

Man kan bruge lysstyring stortset alle steder, hvor der er lys der skal tændes og slukkes. Men vores produkt/løsning er nok ikke særligt velegnet, til steder hvor man prøver at spare energi. Vores løsning kræver jo et der står en server tændt hele tiden, hvilket betyder at den taget meget strøm. Vores løsning, som den eksistere nu, kunne betegnes som det man kalder et proof-of-concept, den løser opgaven og beviser dermed koncenptet. Men der mangler mange funktioner, sikkerheds- og stabilitetssystemer. Hvis der var flere af dem, kunne vores løsning godt være brugt i mission-critical løsninger, som f.eks. lysstyring på offshore faciliteter. Men vores release er ikke andet en et teknology preview, og jeg ville stadig betegne den som værende på alpha stadiet, selvom der ikke er lagt op til arkitektur ændringer i den software vi bruger. Hvis den skulle bruges til noget ville lysstyring i et mindre industrielt drivhus være en mulighed, hvis altså vi havde modtaget den hardware vi bestilte. Vi bestilte nogle komponenter, som vi ikke fik leveret, det har resulteret i et mere ustabilt produkt, som ikke kan yde den effekt vi havde ønsket. Derfor er produkt mere eller mindre ubrugeligt, fordi vi ikke har fået de komponenter vi bestilte. Vores software er derimod meget stabil, vores har desvære ikke hardware stabilitet til at indgå i mission-critical løsninger som f.eks. offshore etableringer, den har heller ikke kapacitet til at være en del af industriel løsning, fordi vi ikke har de optimale komponenter. Vores løsning bør kan derfor kan kun bruges små private løsninger, hvilket den heller ikke er egnet til pga. af det høje strøm forbrug. Derfor vil vi ener at der ikke er store muligheder med løsning, som den ser ud idag. Men hvis man bruger noget mere stabilt hardware, bygger nogle flere funktioner ind i software, så er der helt klart muligheder. Vores løsning bruger meget strøm og derfor vil en modifikation med bedre hardware og flere funktioner, være optimal til styring af offshore faciliteter, fordi strøm forbruget ikke et vigtig der, tilgengæld er det vigtigt at man har en meget stabil løsning.