PA Teknologi analyse

Indholdsfortegnelse

Teknologi analyse

Ressourcer

Vi regner med at vi ressource mæssigt selv kan stille computer og software til rådighed. Vi regner med at kunne bestille vores elektronik komponenter gennem skolen. Vi regner med at kunne trække lidt på nogle elektronik kompetancer i skolen. Vi regner med at vi selv ligger inde med ressourcer til at stille modificere, opsætte vores egen hardware. Vi regner også med selv at kunne stille software tilrådighed, da vi kune vil benytte os af fri software til alt.

Viden

Vi regner med at vi selv har den viden der skal til for skabe kommunikation mellem hardware og software. Vi regner også med at vi har de nødvendige kompetancer til at opsætte og implementere den software vi skal bruge. Vi mener selv at vi har meget af den viden vi skal bruge, men vi regner med at tilkæmpe os noget mere praktisk erfaring med opsætning og programmering af server systemer. Vi satser meget på at kunne få hjælp til elektronik i skolen, da ingen af os er gode til elektronik og aldrig har modtaget seriøst undervisning i det. Helt præcist mangler vi hjælp til at finde ud af hvilke komponeter der passer sammen, vi ved da nogenlunde hvordan de skal sættes sammen.

Organisation

Vi har tænkt os at arbejde meget tæt sammen omkring produktet, fordi vi har forskellige kompetancer og fordi vores produkt er meget komplekst. Desuden kombinere vi en sammen forskellige teknologier lige fra hardware til meget hardware fjern programmering og tilbage til meget hardware nær programmering, og når alle teknologier skal arbejde sammen i en færdig løsning bliver vi nød til at trække på hinandens kompetancer hele tiden.

Vi har tænkt os at foretage vores research hjemme, hver for sig, så kan vi præsentere hinanden for de forskellige ting efterfølgende. Vi har primært tænkt os at arbejde med elektronik og rapport delen i skolen, fordi vi kan få hjælp til den der. Mens vi har tænkt os at lave hardware/software opsætning/installering og software udvikling i en weekend hos Klaus.

Produkt

Vi regner med at vores produkt skal være et prof-of-concept, dvs. at det ikke bliver tale om et færdigt og produktions klart produkt. Men et produkt der giver en ide om hvad konceptet med lysstyring. Helt konkret er vores produkt en webserver, som er forbundet med en printplade, ideen er så at den skal hoste en hjemmeside hvor man kan tænde eller slukke for det lys som er til koblet serveren. På den måde kan man tænde og slukke lys, uden at være til stede, og uden skal skulle trække lange kabler, fordi data kommunikationen kører over internettet.


Procesevaluering

Ressourcer

Vi havde regnet med at vi selv kunne stille hardware og software til rådighed, det er også lukkes meget godt. Men vi havde også planlagt at trække en hel del på nogle elektronik kompetancer som vi regnede med at skolen havde, men selvom vi havde fat i flere lærer og tydeligt spurgte, om de kunne hjælpe med at finde de korrekte komponeter, så lykkedes det os ikke at få hjælp til at finde de rigtige komponeter. Vi har derfor været nødsaget til at søge hjælp på nettet, det vil sige at vi har spurgt os frem på forummer, og fået hjælp der til at finde de komponeter vi havde behov for. Men da vi så endelig skulle bestille disse komponeter gennem skolen, fik vi IKKE dem vi have bestilt! Det skal lige sige at der er tale om en idiot sikker bestilling, med produktnummer, varenummer, navn, egenskaber, specifikationer og billeder. Det lykkes os til sidst at finde nogle brugbare komponeter på skole, selvom vi tidligere har kigget skabet igennem sammen med elektronik lærerne. De komponeter vi fandt er langt fra optimale og vi kan ikke garentere deres stabilitet. Selvom vi til sidst fandt nogle brugbare komponenter, har vi spildt meget tid på at lede efter komponenter, samt ikke at tale om den tid vi brugte på at skrive og forklare os på forumet. Denne effiktive spild af tid har betydet af vi ikke har nået at lave kasse, stik og andre ting der er nødvendigt i et færdigt produkt.

Viden

Vi fandt ud af at vi havde en stor viden om emnet, og installation og opsætning af server gik forholdsvis smertefrit. Der var dog nogle af os der skulle læse lidt op på vores php, javascript og andre teknologier. Vi fik også sat vores elektronik og fysik viden på prøve, da vi skulle have vores elektronik til at virke. Vi har også fået mere praktisk erfaring med opsætning af LAMP (Linux Apache Mysql Php) lignende servere, raid og kompliering af hardware nær software.

Organisation

Vi synes vore samarbejde gik godt, vi har i hvert fald arbejdet meget seriøst, og det er lykkes os at drage nytte af hinandens styrke. Vi har lavet research der hjemme og fortaget det praktiske med serveren hos Klaus i en weekend.

Produkt

Vores produkt skulle ikke være et færdigt produktions og er da heller ikke blevet andet end et prof-of-concept. Vi havde dog håbet på at det ville have været mere færdigt, f.eks. ville vi gerne have haft tid til at gøre mere ud af indpakningen. Men vi har desvære haft så store problemer med elektronikken af vi var nød til at ned prioritere nogle af vores ønsker. Vi er dog meget godt tilfreds med produktet, set i lyset af at der ikke er tale om andet end en teknologi preview, som ikke engang er på alpha nivuea.