PT Silicium Alternativer

I mange moderne solceller bruger man silicium. Silicium er svært at udvinde og vi har meget begrænsede mængder af silicium på markedet, det er dyrt og regnes for at være en af de store barrier for et solenergi drevet samfund.

Idag bruger vi silicium i mange moderne solceller, silicium er meget svært at udvinde, og solcelle markederne er i høj grad begrænsede prisen på silicium. I tysk land har man givet støtte til strøm der er produkceret med solceller, og det har gjort solenergi til en god forretning i tysk, men desvære er produktionen begrænset af silicium.

Man har forsøgt at løse silicium problemet på mange måder, f.eks. har man skabt en tyndfilms celle, der ikke kræver så store mængder silicium, det er dog været et problem at opnå samme effekt og holdbarhed som i traditionelle silicium celler.

En anden ikke færdig udviklet løsning hedder PEC (Photo Electric Cell) som kræver silicium. Tilgengæld er PEC cellerne ikke færdig udviklet, man havde bla. problemer med stabiliteten i UV lys (som bla. findes i almindeligt sollys). Der sker dog en rivende udvikling på dette område, og idag er disse problemer blevet mindre. Og et projekt under teknologisk institut har en vision om at have cellerne på markedet om ca. 5 år.

Vores produkt er, som tidligere nævnt, en PEC solcelle, vores vil dog ikke være stabil eller en effekt som kan bruges til andet end målinger. Tilgengæld vi vores forsøg vise lidt om hvor let det er at finde matrialerne, hvis man ved hvad de hedder, og hvor let det er at skabe denne advancerede teknologi.