Suttekultur

Artiklen der handler om artiklen "Er der nogen, der gider være far?", som er et interview med Henrik Jensen, bragt i Politikken d. 18 okt. 2006.

Redegørelse

Kort redegørelse af "Er der nogen, der gider være far?".

Stikord
  • Suttekultur
  • Faderløse samfund.

Henrik Jensen, forklarer i artiklen om sine holdning til faderens rolle i det moderne samfund, som han bla. har beskrevet i sin bog "Er der nogen, der gider være far?". Han mener bla. at vi har fået en suttekultur, hvor faderen lige så stille er blevet en sekundær mor. Han mener ikke at fædre i dag udviser den samme autoritet som fædre for 100 år siden. I stedet er de gået han og blevet lege kammerater, der ikke engang selv ved hvor de er på vej hen. Henrik Jensen, i dag mangler den gamle strenge fader, og genindfører en hvis form for kæft, trit og retning. Han siger dog ikke direkte at han gerne vil genoprette denne fader rolle. Han forklare i stedet at han ikke nødvendigvis har en løsning, men at han kan kun kan stille diagnosen. Hvorved han giver udtryk for en hvis form for afstandtagen til genindførelsen af kæft, trit og retning.

Analyse af politikkens leder

En kort analyse af politikkens leder: Farvel til Far.

Sprog
Analytisk sprog.
Hoved påstand
Er at det ikke står så galt til som Henrik Jensen påstår. Der er masser af arbejdsiver hos de unge, så meget at flere af dem får stress.
Argumentation
Man kan godt tale om at de har en form for saglig argumentation, hvor de underbygger deres påstande. Men de bliver ikke rigtig underbygget fagligt. Mest af alt ved hjælp af en blanding mellem generalisering og fornuftkneb.
Lix tal
Vi har beregne lix tallet til at være middel lix tal.