Flower Power (Analyse)


Indholdsfortegnelse

Afsender

Ebbe Kløvedal Reich var en dansk populærhistoriker og forfatter, han havde en enorm indflydelse på debatten i det offentlige allerede fra sin debut i 1965 og frem til den 23. april 2005 hvor han døde.

Han engagerede i 1960'erne sig meget i Vietnam-bevægelsen og var i denne periode en stor fortaler for legaliseringen af hash. Han blev var i perioden 1967 - 1968, redaktør for tidsskriftet "Politisk revy", som støttede den venstre orienterede del af SF dog var han selv mere midterorrienteret og var i flere perioder medlem af det Radikale Vestre, men til Folketingsvalget den 12. december 1990 stillede han dog op for Enhedslisten.

Ebbe Kløvedal Reich har bl.a. skrevet den meget populære bog "Frederik om Gruntvig", har oversat "Dantes den Guddommelige Komedie", har skrevet sangtekster til f.eks. Henrik Strube og sidst men ikke mindst har han være konsulent på den nyeste oversættelse af Biblen.

Ebbe Reich var medlem af kollektivet "Maos Lyst" og netop fra dette kollektiv stammer hans mellemnavn "Kløvedal" fra. Navnet var noget alle medlemmerne tog og det skulle symbolisere fællesskabet og de ligesindede politiske holdninger.

Kommunikations situation

Emne
Stoffer
Afsender
Pro stoffer hippie.
Modtager
Læsere af "Politisk Revy"
Hensigt
At manipulere læsere til at bliver pro stoffer.
kommunikationsform
En vejs kommunikation, skrevet som leder.

Tekstens funktioner

Teksten er informerende, den informere om euforiserende stoffers accept i det Danske ungdomsmiljø.

Komposition

Afsnit
  1. Subkultur med f.eks. hash.
  2. LSD
  3. Euforiserende stoffer er almindelige

Sproglige virkemidler

Sværhed
Han benytter sig af enkelte fag ord som f.eks. "trip", "turned on" osv. men de er forholdsvist let at forstå.
Sprog
Syntetisk sprog (Syntetisk vs analytisksprog).

Argumentation

Da teksten er en leder skriver han ikke direkte at stoffer burde være lovligt. Men det er tydeligt at det er hans holdning. Han forsøger at generalisere og fortælle at det er normalt af unge at benytte euforiserende stoffer. Dette er en indirekte argumentation, som ikke er det mindste sagligt. Man kan ligefrem kalde teksten delvis manipulerende, fordi forfatteren ikke klart står frem og siger sin mening, hvorved han ville have skræmt læseren væk, i stedet sniger han nogle usaglige argumenter ind i teksten.

Karakteristik

Overordnet set forsøger han at argumentere ved hjælp at generalisering. Han argumentere pro stoffer, uden at give direkte udtryk for hans holdning. I stedet argumentere han ved at sige at alle unge i dag benytter sig af stoffer.

Perspektivering

Hippie kultur.